Audiodesign: Autoseadmed / Koduseadmed / E-pood / Blog

Bowers & Wilkins Niiskuskindlad välikõlarid AM-1

Bowers & Wilkins kõlarid AM-1 on täiesti  ebatavaline lähenemine niiskuskindlate kõlarite tootmisel. Nimelt on kasutatud kõlari tagaseina osa passiivkiirgurina. Iseenesest ei ole passiivkiirguri kasutamises kõlarite tootmise juures midagi erilist, aga välikõlarite juures pole seda varem kohanud. Kui tavaliselt kipub  vabas looduses ja sisemistes pesuruumides olema probleemiks  madalate sageduste esitamine, siis selle kõlari puhul on  selle probleemiga arvestatud ja alumisi sagedusi oluliselt võimendatud kõlari tagaseina asemel paikneva passivkiirguri abil. Samas ei ole kõlari sageduskarakteristika väga ebaühtlane.

 

Ka normaalse akustikaga ruumis teeb AM-1 täiesti suurepärast heli. Kuna kõlarielemendid peavad olema niiskuskindlad, siis on midbassi element klaasfiibrist ja kõrgete element alumiiniumist membraaniga. See on siiski natuke  tuntav helikvaliteedis.
õrrledes AM-1 sama hinnaklassi puitkorpuses  monitorkõlariga on detailsuses vahe sees. Samas on see vahe selline, et kehva akustikaga ruumides ( saun, vannituba ) see välja ei tule ja kõlari muudetud sageduskarakterisitkust  tulenevad plussid kaaluvad üles selle väikese järeleandmise.

 

IMG_2450

Lisaks huvitavale ja nutikale tehnilisele  lahendusel on omaette vaatamisväärsuseks kinnitusjalg. Kõlaril tavapärane juhtmete ühendusterminal puudub. Juhtmed jooksevad läbi jala mis on väga nutika kinnitusega ja elegantne. Kõlarit saab jala suhtes pöörata 360 kraadi. Kõlari paigaldamiseks tuleb kõigepealt kinnitada kruvidega jalg seinale. Siis ühendada signaalikaabel ja alles peale seda kinnitada kõlar jalale. AM-1 on väliselt väga elegantne ja toodetakse nii musta kui valget värvi. Omaette vaatamisväärsus on tagaseinal asuv passiivkiirgur.

See kes otsib omale stiilset heliallikat Õue , sauna või vannituppa peaks kindlasti arvestama oma valikutes just nende kõlaritega.

 

IMG_2445

IMG_2443

HIND 275.- tk

Link tootja kodulehele

 

Kommenteeri