Audiodesign: Autoseadmed / Koduseadmed / E-pood / Blog

Cambridge Audio AZUR 340A või DENON PMA 510. Stereovõimendi 4000 krooni eest

Mõlemad  on lihtsad 2 kanaliga stereovõimendid mis oma heli poolest suudavad ületada odavama otsa kodukinoressivereid. Samaväärse heliga ressiiveri hinnaklass kipub jääma juba 15 tuhande krooni kanti. Nende stereovõimendite helikvaliteedi  tagab lihtsus ja läbimõeldud ehitus. DENONIL on lisaks tavapärastele sisenditel ka PHONO sisend grammofoni jaoks. CAMBRIDGE AUDIO leiab jälle et olulisem on sisend esipaneelil MP3 või Ipodi jaoks.  Mõlemad seadmed võimaldavad DIRECT MODE st lüliti abil on võimalik suunata heli lõppvõimendisse ilma tämbriplokki läbimata. Direct mode lülitamine annab mõlema võimendi puhul  ka tuntava helikvaliteedi muutuse.Kuna mõlemad võimendid on praktiliselt ühe hinnaga, siis saab ostjale määravaks heli kvaliteet ja toote disain.
Disainilt on CAMBRIDGE AUDIO modernsem ja argessiivsema disainiga. CAMBRIDGE AUDIOL on omapäraselt tähistatud sisendid tagapaneelil. Pistikute juures on kirjed  nii all kui üleval. Ülemine rida on kirjutatud tagurpidi nii et üle võimendi küünitades jääb kiri õigetpidi ja on hästi loetav. Indikaatorites kasutatakse siniseid lede DENONi kollaste vastu. Helikvaliteedilt on mõlemad praktiliset samaväärsed ja  hea heliga sellise  hinna kohta. CAMBRIDGE AUDIO on natuke teravama ja agresiivsema heliga kui DENON, kes on tavapärase pehme häälega. Võimendi valikul  saab määravaks kasutatavate kõlarite iseloom. Agressiivsema heliga kõlariomanikel soovitaks osta DENONI ja mahedama heliga kõlarite puhul soovitaks CAMBRIDGE AUDIOT.
Võimendite testimisel leidis järjekordselt kinnitust asjaolu et helisüsteemi koostamisel ei saa üle ega ümber korralikest kaablitest. Kõlarikaabliteks kasutasime XLO Reference 2 kaablit (hind 14000) ja RCA ks sai proovitud 3 erinevat.impact cables
1 Kõige odavam peenike must kaabel mis on komplektis tihti kaasas. Hind 30.-
2 Impacti Reference 3 kordse varjestusega autokaabel. Hind 200.-
3 Supra EFF -IX, stereo RCA  Hind 1200.-

Kaableid testides lasksin erinevust kuulata ka paaril tuttaval kes on suht audiokauged inimesed. Järeldus oli päris üllatav aga ühene. Odav RCA ei kõlba mitte kuhugi. IMPACT suudab juba esitada normaalselt heli aga pilt on tuhmim ja heli emotsioonitu, Supra puhul tekib helisse õhulisus, klaverilöökidesse energia ja vokaali emotsioon. Eelnevad katsetused on näidanud et  SUPRA kipub helis tõstma kõrgemaid sagedusi ja tonaalsus on natuke talle iseloomuliku heliga. Samas on supra parim (artikli autori kuulatud kaablivalikus) selles hinnaklassis. Nii et odava võimendi ostaja peaks arvesta ka lisaväljamineku peale kaablite osas kui ta soovib oma helisüsteemist võtta maksimumi.


DENON PMA 510pma510

  • 2 x 70 W (4 oomi)
  • 6 sisendit / 2 väljundid
  • Source Direct
  • Kõlarid A/B
  • Phono sisend
  • Värvid: Premium Silver ja must
  • HIND 4100 EEK

Cambridge Audio AZUR 340A20081014_110714_340A

  • 2 x 55 W 4 oomi
  • värvid: Premium Silver ja Hõbe
  • Sisend esipaneelil MP3 või Ipodi jaoks
  • HIND 4290 EEK

Kokkuvõtteks võib öelda et selles testis kaotajaid pole.

Kategooriad: HI-FI, Koduaudio ja -video

Kommenteeri