Audiodesign: Autoseadmed / Koduseadmed / E-pood / Blog

DIY Turntable

Nendele, kes on lugenud endise Tevalo, tänase Elfa või Elektroonikafoorum.com lehekülgi, peaks olema selline sell nagu WalWal ka tuttav. Infoks muidu, Rapla ürituste jooksul võisite märgata pidevalt suitsetavat, nahktagis kummalist selli – see ongi.walwalP5230092

Screenshot-4

Tema ideed ja asjade arendused on kohati olnud suhteliselt inovatiivsed. Sellest ka idee teha ise kahe magneti tõukejõul toimiv vinüülimängija. Selle juures peab nentima, et vanamees on nii kõva juurikas, et, kui talle seda ideed pool aastat tagasi ise tutvustasin laitis ta selle maha. Õnneks on tal mälu nagu haugil. Kahjuks tegu pole antud vinüülika laagri lahenduse puhul mitte millegi uudsega, kuid selle eest oskavad tootjad valmis produkti eest küsida räigelt palju raha. Pika nuputamise peale jõudsin ma järeldusele, et teha tuleb antud asi esmalt katsetamiseks, ning selle järel valmis produkt mida kannataks ka www.SAC.ee lehel turustada. Leiutada pole antud asja puhul suurt midagi , kopeerida ja ideid varastada sai selliselt lehelt kus Altmann oma DIY Turntablet esitleb. See tähendab siis minu rakenduse puhul klapi kasutamist ning klapi sääre kasutamist puksina. Antud juhul sai näpitud Harley juppe, mida Altmanni lehel parimaks peetakse. Kahjuks tundus mulle parima kasutamine katsetamise meetodil veidike liiga kallis ning  sai lähenetud asjale veidike teiste tarnijate detailidega. Klapp 5mm varrega ja 92 pikk ning puks AMPCO 45 sellele 36mm pikk. Peaks olema piisavalt hea, et ühtlustada ebastabiilse taldriku keerlemise korral hõõrdejõudu võimalkult suurele pinnale. Tähtis on see, et klapi pind oleks kena, ise valisin mitmekümne klapi seas välja parima. Veel on oluline faktor asjas see, et klapi japuksi vahel on originaalis väike loks, see peab seal olema. mida pisem seda parem aga vajalik on minimaalseim võimalik loks. Minu masinal pole kuuli, seal tulevad mängu kaks feriit magnetit läbimõõduga 140mm, magnetid on ümarad ning neil sisemine väljalõige oli umbes 70..midagi mm. Võib kasutada ka Visatoni pakutavaid valjukate varjestamiseks mõeldud rõngaid, kuid sealt korralike isendite leidmine on raske. Kipuvad olema teised koonuses, ebavõrdsed, ovaalsed ja mida kõike veel. Plaadi enda, mida magnetid õhus hakkavad hoidma, tegime me vineerist, tuli teine üsna paks ning raske, kaalu palju, hinnata julgeks suisa 10 kilo kanti. Vineeri kuivamisel tekkivad deformeerumised ei oma katsetamiseks tähtsust.

Tänaseks on asi nii kaugel, et ketas koos magnetite ja palju muu lisanduvaga on valmis ning keerleb kenasti. Inerts on tohutu ning kui hoo sisse saab siis võib 6 minutit rahulikult vaadat kuidas inertsist asi keerlema jääb.

Kommenteeri