Audiodesign: Autoseadmed / Koduseadmed / E-pood / Blog

Garmin EDGE 705

Tänaseks on minu Garmin EDGE 705 juba 12 päeva mõõtnud Itaalia Montepulcianos teid ja läbitud on üle 1000 km. Treenigukaaslaste silmis oleme EDGE 705 ga juba üheks muutunud nende jaoks on olemas Pauli nimelise hääljuhtimisega  Garmin mis juhatab trennis ja õhtul nõuab valjuhäälselt pastat ja veini. Minnes Hawaii Expressi kevadlaagrisse Montepulcianos, oli päris hirmutav kuulda et kõigile osalejatele on see piirkond tundmatu ja pole ka ühtegi kohalikku, kes oskaks meile treeniguradu juhatatada. Kui siiani kasutasin Garmin EDGE 705  rattakompuutrina siis nüüd sai lisaks Eesti kaaardile soetatud ka 2009 aasta Euroopa kaart (sisaldab Navteqi uut Eesti kaarti) ja hilisemalt ka Garmin Mapsource 2009 mis võimaldab arvutis oleval kaardil eelnevalt trasse valmis meisterdada. Juba esimistel treeningupäevadel jätsid kaaslased teekonna valimise minu hooleks. Edaspidi anti mulle eelmisel päeval teada, teeningu iseloom, pikkus ja soovitav sõidusuund, ning Garmin mapsource abil sai planeeritud soovitav teekond. Kugi laagri teisel nädalal juhus õnnetus minu arvutiga ja Mapsource kasutamise muutus võimatuks, oli navigeerimine muutnud juba niivõrd lihtsaks et uued treenigurajad sai koostatud juba  jooksvalt sõidu ajal. Kogu laagri ajal juhtus vast paar korda et oli vaja navigeerimiseks seisma jääda või tagasi keerata. selle põhjuseks oli lihtsalt Itaalia tihe teedevõrgustik ja palju kohanimesid väikesel maa-alal. Kuna minu kogemused EDGE 705 on olnud väga postiivsed siis tekkis mõte tutvustada seda suurepärast seadet otse sihtgrupile. Garmini maaletooja Jakari Marine andis meie käsutusse 2 soodushinnaga seadet. Neid seadmeid said kõik huvilised Hawaii laagris tundma õppida. Lisaks neile kahele seadmele oli laagris ka eelenevaid ja värskeid Garmini omanikke kes oskasid anda suurepärast tagasisidet toote kohta. Garmini omadusi ja ühenduvust  SRM wattmeetriga kiitis triatleet Ain-Alar Juhanson kelle igapäevastel treeningutel on EDGE 705 asendamatu abimees. EDGE 705 suudab SRM väntadest tuleva info kuvada oma ekraanile ja tänu selle ei vaja Ain-Alar enam teis kompuutrit SRM kõrvale.

img_7463
AIN-Alari Scott Plasma koos GARMINI ja SRM väntadega

Samuti tundis väga suur huvi Garmini vastu meie laagrit külastanud profijalgrattur Erki Pütsepp, kes käis meile rääkimas jalgratturite köögipoolest. Lähemalt tutvustasime seadet juba MAATRIKSI ajakirjas ja praeguse testi ajal keskendume väiksemate nüansside ja keeruliste funktsioonide tundmaõppimisele. Samuti soovisime testida just navigeerimist ja treeniguraja eelnevat arvutis valmistamise võimalusi. Salvestatud treeningud on võimalik üle kanda oma arvutisse või hoopis Garmini serverisse spetsiaalse kodulehe http://connect.garmin.com kaudu.

sc-garminconnect

Garmin Connect mis eelmise aasta testi ajal oli pooltoores, vigadega ja väheste võimalustega on tänu pidevale täiustumisel muutunud väga mugavaks treeningute ja võistluste jälgimise viisiks. Kõikidele oma treenigutele on alati ligpääs igast arvutis mis omab internetiühendust.

Siin link meie laagri kõige pikemale treeningule kus tõusumeetreid 2288 ja kulus üle 9000 kalori.http://connect.garmin.com/activity/2919328

Järgneb……

Kategooriad: Navigatsioon

Kommenteeri