Audiodesign: Autoseadmed / Koduseadmed / E-pood / Blog

Kodune helitehnika Tartu sisustusmessil Vol 2

Pühapäeva õhtu käes ja 3 messipäeva edukalt seljataga. Et mess ei tunduks raske kohustusena, selle eest hoolitsesid sõbrad Oliver,  Margus ja Allar, kes saabusid laupäeval ja pakkusid tuge pühapäevani. Näib et majanduslangus on inimesed lõpuks tööle pannud. Enam ei saa tööpäevadel rahulikult mööda poode ringi askeldada. Reedene päev oli arvatavasti tänu sellele suhteliselt vaikne ja rahulik. Oliveri soovitusel sai ostetud BLU- RAY mängijasse Batmani viimane väljalase, Pimeduse Rüütel. Kuigi endal film kinos vaadatud ja mulje suht positiivne, tekkis sellegipoolest kerge pessimism, et kas on ikka parim film HD demoks. Peale kolmepäevast katkendlikku vaatamist on  selge et Batman  oli parim valik .  IMAX kaameratega filmitud kaadrid ja nende kvaliteet on ikka super. Heath Ledgeri mängitud Jokker,  sai lõpuks nii omaks et neid kohti kus teda näidati lausa ootasin. Kui esmakordsel vaatamisel et tundunud tema osatäitmine nii suurepärane, siis peale  kolme päeva sai alles selgeks kui peene karakteriga tegelikult  tegu. Kellel vähegi võimalik soovitan uuesti vaadata filmist kohti, kus Jokker haiglat õhku laseb ja hetke kus politsei ta esimist korda kinni võtab.

Tegelt ei tulnud me siia filmist rääkima. Peale rahulikku reede päeva ja natuke vähem rahulikku ööd saabus laupäevane messipäev, mis oligi oodatult suurima külastatavusega. Lisaks sellele sadasid kohe hommikul sisse Margus ja Allar, koos hunniku oma tehnikaga, vallutasid kuulamistoa ja hakkasid kohe kaableid kruttima. Suur osa kohalolevast tehnikast sai läbi kuulatud,  ning kuulamiste jada lõppes sellega et Margus lahkus tartust Hardilt ostetud AVM Evolution 2 võimendi ja Kalevilt ostetud Cambridge Audio Cd mängija ja DAC ga.

mess

Messikülastajatele oli meie väljapanek suht ootamatu, aga sellegipooles kogesime suurt huvi ja saime kinnitust et Tartusse on vaja korralikku Hi-Fi kauplust. Ega keegi vist lootnud leida pottide, pannide ja mööbli vahelt kallist Hi-Fi tehnikat. Kui sellistel rasketel  nagu praegu kipub tundub et millegi uue tegemine on võrreldav enesetapuga, siis messil saime kinnitust et oleme siiski õigel teel. Lõunakeskuse uue laienduse valmisel plaanitud kaupluse tegemine ei tundugi enam nii hull mõte. Nüüd tuleb ette võtta raskem etapp milleks on kuulamistoa akustika kujundamine.

Kommenteeri