Audiodesign: Autoseadmed / Koduseadmed / E-pood / Blog

Mida on uut telerimaailmas LG 65″ OLED

Kui 2014 aasta suvel teatas Panasonic, et lõpetab plasmatelerite tootmise, siis tabas paljusid  kvaliteetse pildikasti hindajaid löök allapoole vööd. Nimelt pole  LCD tehnoloogia suutnud pakkuda võrdväärset pildikvaliteeti plasmatehnoloogiale. Igasugused imenipid nagu LED taustavalgus ja smart ledi tehnoloogia on ainult asju hullemaks teinud. See pressiteade mõjus nii, et kõik viimased laosolevad Panasonicu plasmatelerite mudelid muutusid järsku defitsiidiks ja neid otsiti igal poolt taga.

Kuna LCD ei suuda oma ehituslikust eripärast sõltuvat pakkuda musta värvi, siis on pildi kontrastusel ja värvide sügavusel piir ees. Õnneks on tulnud asemele uus tehnoloogia, OLED mida juba 2004 aasta presenteeris SONY . Esimene mudel oli tilluke, hirmkallis ja paneeli eluiga väga lühike. Hetkel on OLED i arenduse vallas  kõige kaugemale jõudnud LG, kes alates aastast 2013 on müünud erinevaid 55 tolliseid HD mudeleid. Esimese OLED eestikeelset  testi võid lugeda Digitarga blog´ist .
Lõpuks on  turule jõudnud OLEDI 2 põlvkond, mille esimene mudel on 65″ kõrglahutusega (UHD 2160p)  Mudelinumbriga  65EC970V.AEE, mille hinnaklassiks 5990.-. Kuigi  ka OLED tehnoloogiaga  pildis on kehva sisendsignaali puhul märgata arvutipildi põhist ruudustikku, on pildikvaliteet siiski omaette tasemel. Üks OLED i plusse on ka see, et vaatenuga muutudes pildikvaliteet ei halvene.

Loodame Seda telerit testida veel selle aastanumbri see ja  lähemalt kirjutada omadustest ja pildikvaliteedist.
LG-Curved-ultra-hd-tv

 

Kommenteeri