Audiodesign: Autoseadmed / Koduseadmed / E-pood / Blog

Wharfedale Diamond 121 riiulikõlarid

Kevade saabudes hakatakse oma ruumides ümberkorraldusi tegema, rõdudel ja terrassidel hoogustub tegevus ja seoses sellega tekib soov oma muusikamängijaid ümber paigutada ja nende võimalused üle vaadata. Järjest rohkem lähevad kaubaks väiksed ja kompaktsed , kõik ühes muusikakeskused, samas ka pisut paremat heli pakkuvad pisemad resiiverid, mille kõlarid asetsevad eraldi . Neile mängijatele sobivate riiulikõlarite leidminsel on ehk abiks väike ülevaade Wharfedale Diamond 121 st. See on Diamond 100 tooteseeria kõige väiksem kõlar. Enamasti soovitakse selliseid kõlareid paigutada riiulisse ja sellepärast on tootja otsustanud inverteri paigutada ebatraditsiooniliselt kõlari alla, selleks on ehitatud väike nö topeltpõhi. Ka disainilt on kõlaripaar pisut erinev, mis peaks olema positiivne, siiski näevad nad paremad välja katetega.
Kuulamiseks sai Diamond 121 jaoks valitud Yamaha A-S300, mille väljundvõimsus (2x50W 8 oomiga) on piisav selliste riiulikõlarite jaoks

.images

Kuulamismulje oli üllatavalt positiivne, kuna selle tooteseeria suuremate kõlarite heli on pisut tuhmivõitu.  Ju hakkab üledimensioneeritud bassiosa domineerima. Ka testialuste isendite heli ei sarnane veidi teravamate Polkaudio A1 seeria, või sama klassi Hecodega, kuid viimased ei hiilga ruumilisusega, mis on Diamondide tugevaim külg. Pärast põgusat kuulamist on kohe selge, et keskriba on väga meeldiv, detailne ja nauditava vokaaliga, kõrged on tasemel ja bassi osale etteheiteid teha ei saa, arvestades kõlarite suurust. Tuleb siiski tunnistada, et riiulis ei pääsenud nende tugevad küljed mõjule, aga pisut vabamalt paigutatuna , kõlarijalgadel mängivad need Wharfedaled eeskujulikult.

Sagedusala: 50Hz-20kHz

Takistus: 8oomi

Tundlikkus: 89 dB

Mõõtmed: 315x174x255 mm

Kommenteeri