Audiodesign: Autoseadmed / Koduseadmed / E-pood / Blog

500 EUR hinnaklassi kodukinoressiiverite kiirtest.

Kõik algas kliendi soovist saada omale 500 euroses hinnaklassis parima stereoheliga seade. Nimelt on kliendil plaanis osta esialgu odav ressiiver ja korralikud kõlarid, ning hiljem soetada korralik stereovõimendi. Testiks valisime 3 müüdavaimat kaubamärki. PIONEER, DENON, ONKYO. Kohtumispaik Audiocenter kes andis lahkesti oma kuulamisnurga meie käsutusse.  Testis oli kasutusel Qed liini ja kõlarikaablid, ning  DALI Helicon seeria kõlarid. Testi kasutasime  2 lugu plaadilt  Kuulajateks Veikko , Paul, Toomas. Ükski testijates pole otseselt seotud ühegi testis osalenud kaubamärgiga nii, et kellegil polnud oma huve mängus.

Pioneerilt EISA testivõitja VSX 921-K

Denonilt AVR 1912

 

 

 

 

 

 

 

Onkyolt TX-NR 579

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiirtestiks kulus umbes 30 min. Kõik tooted olid uued ja sissemängimata. Kuulasime ainult stereo heli  Pure Direct reziimis. Kuulasime umbes minuti ühte lugu ja siis vahetasime seadet. Nii kuulasime iga ressiiverit  3-4 korda.

DENON

Jättis testi kõige “soojema” ja avatuma heliga seadme mulje.  Kindlasti on oma osa ka sellel, et madalat ja kõrgemat otsa on tõstetud ja tekitatud sellega parim emotsioon.
PIONEER

EISA testivõit tekitas suure ootuse ja lootsime tugevat vastast ONKYOLE ja DENONILE.  Kahjuks helikvaliteet ei küüni konkurentide tasemele. Tuhm kinnine heli ei paelu pikemalt kuulama. Kui  muudelt omadustelt on PIONEER superklassist, siis heli on kahjuks kehvapoolne.

ONKYO

Kõige steriilsema heliga ja kui tundus algul DENONI varju jäävat, siis iga edasine kuulamine andis kinnitust, et helikvaliteet on  hea ja kuulatud seadmetest kõige lineaarsema karakteristikuga.

 

Kokkuvõte

Kui helikvaliteet on oluline siis tuleks teha valik DENONI või ONKYO vahel.  Kui oluline on iphonelt või ipadilt juhtimise erinevad võimalused siis tuleks valida PIONEER.

 

Kommenteeri