Audiodesign: Autoseadmed / Koduseadmed / E-pood / Blog

Pioneer SE-A1000 kõrvaklapid

Vaataks põgusalt üle Pioneeri 100-eurosed kõrvaklapid, mis hiljuti poolkogematta võrdlusse sattusid. Oman neid ise paar aastat ja olen igati rahul, aga plaanis on ka pisut kallimad teiseks paariks soetada.  SE-A1000 on korralikult teostatud, st metallist korpust ja nahast pearihma, istuvad hästi peas ja ei ole ülemäära rasked(280g), samuti väga mugavaid veluurpatju võiks minu hinnangul täisnahksetele eelistada. 1

Viimati sattusid kätte Sennheiser 650, samuti kõrvaülesed, avatud tüüpi klapid, siis saigi neid pisut võrreldud. Pioneeri sagedusriba on igati korralik- 10-30000Hz ja tundlikkus 102dB, selliseid näitajaid ei ole paljudel kõlava nimega klapitootjatel isegi kopsakama raha eest pakkuda. Hinnavahe Sennheiseritega on üle kahesaja euro ja seda peab silmas pidama, kui neid asju võrrelda.

Pealiskaudsel kuulamisel on Sennheiserite heli pisut ümaram, võibolla isegi tuhmim, aga natuke süvenedes on tajutav kõrgete detailsus, naisvokaal on täidlasem ja tšello kõlab madalas otsas jõulisemalt ja puhtamalt. Nüüd uuesti Pioneere kuulates, läheb heli ehk pisut säravamaks, aga minu hinnangul on see siiski natuke karvane kõrgete osas ja bass on ka kallimatel klappidel täpsem, keskosas on tegemist küllalt sarnaste helipiltidega. Klassikalist muusikat ongi võibolla Sennheiseritega meeldivam kuulata, sest kohati teravaks minevad viiulid on pikalt kuulates meeldivamalt mahedad, aga nö teravamaid elamusi pakkuva muusika jaoks on Pioneerid väga sobivad.

Eelneva jutu iva peaks olema selles, et paljud audiofiilid ei pööraks ehk väga headele kõrvaklappidele tähelepanu, kuna nende “sugupuu” ei ole nii mainekas, nagu näit Beyerdynamic, Sennheiser vms, aga Pioneer SE-A1000 on väga head klapid ja kannatavad võrdlust kordades kallimate isenditega.

Kategooriad: Üldine

Kommenteeri